Bogota
Door: Irene
Blijf op de hoogte en volg Irene
24 Maart 2018 | Colombia, Bogota
We hadden op het laatst toch maar een hostel besproken omdat bleek dat we Panama niet in hadden gemogen zonder hotelreservering en we wilden het risico niet lopen dat dat in Colombia ook zo was. We zitten in het oude centrum van Bogota in een koloniaal pand. Tot zover het goede nieuws, ik bedoel ik vind het geweldig om in zo'n gebouw te logeren maar zo te zien is het onderhoud en de schoonmaak ook in die tijd blijven hangen ... maar we piepen niet hoor, de sfeer is leuk en de familie is erg behulpzaam als we duidelijk kunnen maken wat we bedoelen. Ik had best wat meer tijd kunnen steken in het bij spijkeren van Spaanse woordjes.
In Bogota zijn we vooral heel cultureel bezig, kerken en musea vooral.
Dat wil zeggen als we het kunnen vinden want de plattegrond van de oude stad blijft een beetje raadselachtig. Gelukkig zijn de mensen erg aardig, bijvoorbeeld met de weg wijzen of mee te lopen. En vooral door ons steeds te waarschuwen voor tasjesdieven. De sfeer voelt echt prettig hier hoewel er veel politie en beveiliging rond loopt en 's avonds staan er op iedere straathoek zwaar bewapende militairen. Het voelt toch niet zo grimmig als het klinkt.
Het weer is lekker, droog in ieder geval, en de temperatuur aangenaam meestal tenminste. Dat Bogota op 2600 meter boven zee niveau ligt voel je niet alleen als je iets sneller omhoog gaat lopen, het is snel kouder in de schaduw.
Vrijdag zijn we de stad uit gegaan we wilden naar zoutkathedraal van Zipaqira.
Het busvervoer in Bogota is ontzettend uitgebreid en voor ons een beetje lastig maar ook nu kregen we weer hulp van alle kanten dus we kwamen er.
Mooi en bijzonder, ik heb er bijna geen woorden voor! Zo groot en indrukwekkend ik ben zo blij dat we hier zijn geweest!
Na al het prima weer van de laatste dagen hadden we vanavond na het eten een hoosbui van jewelste, complete rivieren stroomden door de straten. Gelukkig hadden we de plu en de regenjas bij ons dus de schade viel mee.
24 Maart 2018 - 03:17
Conny Verdult:
180 meter onder de grond en totaal omringd door zout. Zalen en gangen door mensen uitgehouwen. Inderdaad indrukwekkend. Bogota was helemaal leuk. We zijn weer goed begonnen maat.