Snorkelen
Blijf op de hoogte en volg Irene
27 September 2015 | Indonesië, Bajawa
Zaterdag zijn we wezen snorkelen, er ligt een beschermd natuurgebied voor de kust. Het koraal is overigens ernstig beschadigd door El Nino in 2002 maar de vissen zijn prachtig. We zagen trouwens als eerste een kolonie vliegende honden, heel speciaal.
Het koraal begint zich heel voorzichtig te herstellen, hier en daar piept er wat kleur door het beige dode koraal.
De schipper had een joekel van een vis op de barbecue en die was erg lekker.
Zondag gingen we aller akeligst vroeg met de bus mee. Dit stuk van onze route was inderdaad zo beroerd als alle boeken over de hele route zeggen: veel te smalle weg (onze fietspaden zijn breder), diepe gaten, haarspeldbochten en STEIL. De chauffeur reed rustig hoor en gelukkig waren er geen tegenliggers. Er waren wel heel veel medereizigers, we zaten van tijd tot tijd volslagen klem op de achterbank.
Tegen de middag kwamen we aan in Bajawa een bergdorpje, het was daar aanmerkelijk kouder.
's Middags hebben we het plaatsje zo'n beetje verkend een allerlei leuke plannen bedacht voor de volgende dagen.
28 September 2015 - 10:09
Conny Verdult:
En die aanvaring niet te vergeten. Onze schipper keek liever achter- dan vooruit.